Kontaktirajte nas

Telefon +381 11 7448426
Mob. Tel +381 63 7790001
Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.
www.paintball.org.rs

VAŽNO OBAVEŠTENjE

O paintball savezu

O savezu

O savezu

Paintball je u Srbiju stigao 1999. godine, kada je grupa mladih ljudi shvatila da u našoj zemlji postoji nedostatak inovativnih vidova zabave, savremenih i extremnih sportova u kojima bi veliki broj mladih mogao da nadje zadovoljstvo i svoje vreme kvalitetno  iskoriti upravo baveći se takvim sportovima. Tako se rodila ideja da se osnije prvi Paintball klub u Srbiji...

Potreba da se nešto promeni  pokazala se kao opšte prisutna kod mladje populacije.

Kao pokazatelj toga u samo u prvih mesec dana nakon otvaranja prvog Paintball kluba u Beogradu otvorena su još dva kluba, zatim je priča počela da se širi sve dalje i dalje.

Kada smo videli da se stvar pokrenula, ubrzano smo se organizovali i osnovali  PAINTBALL SAVEZ JUGOSLAVIJE koji je vremenom i sticajem okolnosti promenio naziv u  PAINTBALL SAVEZ SRBIJE I CRNE GORE da bi nakon gašenja zajednice SCG naš savez stekao konačan naziv i na našu radost i ponos postao  PAINTBALL SAVEZ SRBIJE nacionalni sportski savez koji okuplja takmičarske i rekreativne klubove koji se bave paintball sportom.

Paintball savez Srbije je osnovan u novembru 2001 godine i registrovan je u Ministarstvu prosvete i sporta kao udruženje klubova (pravnih lica) sa ciljem popularizacije , prezentacije i omasovljenja  paintball sportu u Republici Srbiji.

Danas u Srbiji postoji preko 50 registrovanih klubova za paintball, neki od njih su takmičarski neki su još uvek rekreativni  ali paintball sport  postaje sve popularnija i masovnija iz dana u dan, što je i bio cilj osnivanja Paintball saveza Srbije

Ciljevi

Ciljevi

Kao osnovni cilj imali smo udruživanje paintball klubova u organizaciju koja bi radila na popularizaciji sporta kroz organizovanje raznih takmičenja, promotivnih turnira, edukativnih kampova, seminara i škola za paintballa.


Jedna od glavnih ideja je bila organizovanje takmičarske lige u kojoj bi se takmičili klubovi sa teritorije Srbije za titulu prvaka države.

Takodje jedan od ciljeva je bio mogućnost stvaranja kvalitetnih terena za paintball na kojima bi se održavala takmičenja i škole za mladje kategorije.

Sprovodjenjem svih ovih ciljeva definitivno bi došli do nivoa kada bi naši timovi mogli da nastupaju na medjunarodnim turnirima a mi kao savez stekli iskustvo i tehničke mogućnosti da budemo domaćini medjunarodnih takmičenja u našoj zemlji.

 

Aktivnosti

Aktivnosti

U proteklih nekoliko godina aktivnosti saveza su se znatno povećale shodno većem broju novo osnovanih  klubova i zahvaljujući sredstvima koja se dobijaju od Ministarsva za omaladinu i sport za programe u oblasti popularizacije sporta u Republici Srbiji.

Takmičenja

Jedna od najvažnijih  aktivnosti je svakako pokretanje SRPSKA PAINTBALL LIGA. U sezoni 2007. prvi put je organizovana SRPSKA PAINTBALL LIGA SPL 07, zatim još masovnija i uspešnija sezona u  2008. SPL 08 sa učešćem 18 klubova koji su bili podeljeni na dve divizije a)elektronsku i b) mehaničku, za sezonu 2009 planiramo sa nastavkom SPL 09.

Seminari

Takodje Paintball savez Srbije radi i na edukaciji stručnog kadra organizacijom seminara za licencirane sudije.

Do sada su organizovana dva seminara za sudije na kojima su predavači bili sudije iz Evropske Sudijske Federacije.

Škola paintballa

Paintball savez Srbije posebnu pažnju polaže radu sa mladjim kategorijama i omasovljenu sporta upravo kroz razne akcije u kojima su glavni akteri deca uzrasta od 12 do 17 godina . Zimska škola paintball-a koja se organizuje već 5 godina u nazad od 2003 godine na Beogradskom sajmu i ima humanitarni karakter, sredstva koja se prikupe namenjuju se deci bez roditelja ili deci kojoj je potrebna medicinska nega.

Školski sport

Kao jednu od uspešnik akcija naveli bi i akciju „Paintball u školskom dvorištu”

U kojoj su prvo djaci u Beogradskim školama imali mogućnost da u organizaciji saveza i uz saradnju njihovih profesora fizičkog vaspitanja organizuju mini školske turnire. Ova akcija se pokazala kao izuzetno interesantna deci pa se polako proširila na teritoriju cele Srbije kako na osnovne tako i na srednje škole. Upravo kroz ovu akciju se kao rezultat pokazao nagli porast paintball klubova i novih članova sirom zemlje.

VAŽNO

Obaveštenje Klubovima o evidencionoj prijavi

Poštovani Paintball klubovi,

Na osnovu zakona o sportu član 169. propisano je da svi sportski savezi , sportska društva (klubovi) imaju zakonsku obavezu da u što kraćem roku (ministarstvo je dalo rok do kraja novembra) podnesu Evidencionu prijavu Ministarstvu Sporta. Na ovaj način Ministarstvo omladine i sporta želi da formira jedinstvenu bazu svih sportskih činailaca na teritoriji Republike Srbije.

Svi oni koji ne podnesu Evidencijonu prijavu Ministarstvu omladine I sporta do pomenutog roka biće izbrisani iz registra sportskih saveza društava I organizacija koje se vodi u APR-u što će dovesti do prestanka rada sportskog subjekta.

Paintball savez Srbije Skini evidencionu prijavu