Kontaktirajte nas

Telefon +381 11 7448426
Mob. Tel +381 63 7790001
Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.
www.paintball.org.rs

VAŽNO OBAVEŠTENjE

Nabavka paintball opreme

Nabavka paintball opreme

Važno

Paintball oprema se po zakonu o carinskim propisima Rep. Srbije i zakonu o spoljno trgovinskom poslovanju Rep. Srbije tretira kao oruzije prilikom uvoza u zemlju. Što dovodi do toga da svako ko želi da uveze opremu mora da izvadi dozvolu za uvoz oružija koju izdaje nadležno Ministarstvo u objedinjenoj komisiju koja se satoji od pripadnika Min.Unutrašnjih poslova, Min.Odbrane i Min. Ekonomije.

Ova komisija odobrava izdavenje dozvole za uvoz paintball opreme koja se u carinskom tarifniku vodi pod brojem 93004 000 što podrazumeva opružno,vazdušno , gasno i ostalo oružije koje ispaljuje projektil a nema barutno punjenje.

  • Dozvola kopija
  • JCI kopija
  • Izjava carine o tarifnom broju


Po zakonu opremu mogu posedovati samo paintball klubovi ili pojedinci koji su učlanjeni u neki od klubova.

Najjednostavniji i najpovoljniji način da dodjete do opreme za vaš klub je preko Paintball saveza Srbije. Savez opremu nabavlja direktno od poroizvodjača i klubovi koji opremu najavljaju preko saveza  imaju povlašćene uslove. Oprema se nabavlja isključivo za klubove ili za ragistrovane članove paintball klubova.

Komplet Tippmann 98 custom Komplet Tippmann 98 customTrzišna cena je od 200 do 220 eura. Rukavice RukaviceMogu se naći po ceni od 20 - 40 eura. Marker BT-4 combat Marker BT-4 combatU komletu sa bocom i maskom dostupni su na trzištu već od 210 eura. Elektronski marker EGO 08 Elektronski marker EGO 08Trzišna cena je od 600 eura. Maska termalna Vents Maska termalna VentsVrlo praktična i povoljna odlična i za početnike i za takmičare cena joj je oko 40 eura. Dres sa zaštitom Dres sa zaštitomZa one koji igraju često vrlo praktičan na trzištu ih ima već od 40 eura. Zaštitni prsluk Zaštitni prslukZgodan za početnike kao i one koji vole da igraju satima cena mu je u zavisnosti od proizvođača već od 25 eura. Pantalone PantaloneKoriste ih uglavnom takmičari. Vrlo se izdržljive i ojačane. Kreću se od 50 do 100 eura. Battelpack - pojas za dodatne kuglice Battelpack - pojas za dodatne kugliceTrzišna cena je oko 50 eura. Boca za vazduh O2 ili ugljendioksid CO2 Boca za vazduh O2 ili ugljendioksid CO2Mogu biti od 20 do 100 eura. Znatno su skuplje one na vazduh.

 

Oprema koja se koristi u paintball-u je raznovrsan, postoji oprema koju koriste rekreativci i ona koju koriste profesionalni igrači. Osnovno je da svaki igrač bio on profesionalac  ili rekreativac mora da poseduje masku i marker za paintball.

Kod onih igrača koji se amaterski ili rekreativno bave paintballom osnovno je da poseduju pouzdan marker koji će ih dobro služiti tokom godina i masku koja će funkcionisati u svim vremenskim uslovima tj. neće se magliti tokom igre.

Što se tiče opreme profesionalnih igrača tu je lepeza vrlo široka, uglavnom oni koriste elektronske markere koji se iz godine u godinu usavršavaju i  postaju prava tehnička umetnička dela . Takvi markeri su u mogućnosti da ispale i po 30 kuglica u sekundi, na drškama imaju displej sličan ekranu  mobilnog telefona koji pokazuju koliko je kuglica ispaljeno, koliko je vazduha ostalo u boci. Tu su još i battlepack ili pojasevi za rezervne kuglice, specijalne pantalone, zaštitni prsluci...

Oprema za rekreativce se kreće od 200 do 250 EUR po komplet (marker,maska,boca) dok se oprema za profesinalce kreće od 400-800 EUR po kompletu.

VAŽNO

Obaveštenje Klubovima o evidencionoj prijavi

Poštovani Paintball klubovi,

Na osnovu zakona o sportu član 169. propisano je da svi sportski savezi , sportska društva (klubovi) imaju zakonsku obavezu da u što kraćem roku (ministarstvo je dalo rok do kraja novembra) podnesu Evidencionu prijavu Ministarstvu Sporta. Na ovaj način Ministarstvo omladine i sporta želi da formira jedinstvenu bazu svih sportskih činailaca na teritoriji Republike Srbije.

Svi oni koji ne podnesu Evidencijonu prijavu Ministarstvu omladine I sporta do pomenutog roka biće izbrisani iz registra sportskih saveza društava I organizacija koje se vodi u APR-u što će dovesti do prestanka rada sportskog subjekta.

Paintball savez Srbije Skini evidencionu prijavu