Kontaktirajte nas

Telefon +381 11 7448426
Mob. Tel +381 63 7790001
Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.
www.paintball.org.rs

VAŽNO OBAVEŠTENjE

Takmičenja

Takmičenja

Prvi paintball turnir održan u Srbiji 2002 godine na terenima paintball kluba Pobednik iz Beograda. Učestvovalo 9 timova, a od 2007 godine Paintball savez Srbije prvi put organizuje ligaško takmičenje pod nazivom SPL 07.

Sezona 2012

U Beogradu na terenu na Adi Huji održano je državno prvenstvo sa učesćem 12 timova Generalno po lošim vremenskim uslovima i neadekvatno pripremljenom terenu do prvaka se doslo u poslednjem trenutku u neizvesnom finalnom meču izmedju ekipe PBK Pobednik, proslogodisnjeg osvajača titule, i debitanata na ovom prvenstvu ekipe PBK Bečmen. PBK Pobednik je uspeo da po prvi put dva puta za redom osvoji prvenstvo Srbije..

Sezona 2011

Na terenima trening centra Paintball saveza Srbije u Beogradu organizovano državno prvenstvo sa učesćem 11 klubova iz Srbije i dva inostrana tima iz Hrvatske i Slovenije u revijalnom delu takmicenja. U takmičarskom delu pobedu je odneo PBK Pobednik iz Beograda

Sezona 2010

Državno prvenstvo Srbije održano u Beogradu na terenima trening centra Paintball saveza Srbije na Zvezdari. Ucestvovalo 12 timova podeljeni u tri kvalifikacione grupe. Dvoje najboljih iz grupe su kvalifikovani u dalji krug takmicenja gde se zatim igra po principu svako sa svakim u okviru dve novoformirane grupe. Dalje odlazi 4 najbolje kotiranih u mečeve polufinala i finala. Po tom principu takmicenja pobedu je odneo tim PBK Mobsters iz Panceva.

XBALL Mladenovac 09 XBALL Mladenovac 09Broj slika: 57

Sezona 2009

X ball  Maladenovac Open 09

25.05.2009 prvi put u Srbiji je organizovan X ball  turnir medjunarodnog karaktera u organizaciji Paintball kluba BlackSmith iz Mladenovca pod pokroviteljstvom Paintball saveza Srbije. Pored Srpskih timova na turniru su učestvovali  Bugarski, Slovenački i Hrvatski timovi. Turnir je bio revijalnog karaktera. Na pobedničko postolje su se popeli timovi iz Srbije, Hrvatske i Slovenije upravo tim redosledom.

SPL 08 I kolo Beograd SPL 08 I kolo BeogradBroj slika: 34

Sezona 2008

SRPSKA PAINTBALL LIGA SPL 08

Sezona 2008 je bila rezultat uspeha i vrednog rada u 2007 godini. Prvi put su održana takmičenja u dve divizije podeljenje na elektronsku i mehaničku pušku.

SPL 08 je održan u III kola u Beogradu , Pančevu i Nišu. Pobednik u ukupnom plasmanu u Elektronskoj pušci je tim Maratonci iz Aranjdjelovačkog kluba Target dok su u mehaničkoj pušci najbolji bili domaćini trećeg kola Niški Pogodak.

SPL 08 III kolo NI SPL 08 III kolo NIBroj slika: 162

Sezona 2007

SRPSKA PAINTBAL LIGA SPL 07

2007 godine Paintball savez Srbije prvi put organizuje ligaško takmičenje pod nazivom SPL 07. Cilj je bio da se kroz ligaško takmičenje u III. kola u Beogradu, Jagodini i Pančevu dobije prvi zvanični prvak države. U sezoni 2007 učestvovalo je 11 klubova.

Pobedu u ukupnom plasmanu osvojio je tim Black Target iz Paintball kluba BlackSmith iz Mladenovca.

Sezona 2006

Nezvanično državno prvenstvo održano u Beogradu na Adi Ciganliji tokom trajanja Sport Festa uz prisustvo mnogobrojne publike koja se oduševila atraktivnošću paintball sporta.Na ovom turniru učestvovalo 8 takmičarskih timova iz cele Srbije. Najbolji su bili

Paintball klub Sharksi iz Pančeva.

Sezona 2005

Otvoreni kup Beograda, održan na  Kalemegdanu na terenima KK Crvena Zvezda. Učestvovalo 7 takmičarskih timova sastavljeni od igrača iz više od 12 paintball klubova

Ovaj dogadjaj su propratili i brojni posetioci. Pobednici turnira su bili domaćini Paintball klub Pobednik iz Beograda.

Sezona 2004

Turnir revijalnog tipa održan u Beogradu kod Nebojšine Kule učešće uzelo 12 timova sastavljenih od članova paintball klubova i rekreativaca. Po prvi put izveštaj sa jednog paintball turnir se našao na sportskim stranicama najčitanjijih novina u Srbiji dnevnog lista POLITIKA.

Sezona 2003

Nezvanično prvenstvo Srbije u hali održano u Novom Sadu u hali Novosadskog Sajam. Učestvovalo 11 timova

Sezona 2002

Prvi paintball turnir održan u Srbiji na terenima paintball kluba Pobednik iz Beograda. Učestvovalo 9 timova.

VAŽNO

Obaveštenje Klubovima o evidencionoj prijavi

Poštovani Paintball klubovi,

Na osnovu zakona o sportu član 169. propisano je da svi sportski savezi , sportska društva (klubovi) imaju zakonsku obavezu da u što kraćem roku (ministarstvo je dalo rok do kraja novembra) podnesu Evidencionu prijavu Ministarstvu Sporta. Na ovaj način Ministarstvo omladine i sporta želi da formira jedinstvenu bazu svih sportskih činailaca na teritoriji Republike Srbije.

Svi oni koji ne podnesu Evidencijonu prijavu Ministarstvu omladine I sporta do pomenutog roka biće izbrisani iz registra sportskih saveza društava I organizacija koje se vodi u APR-u što će dovesti do prestanka rada sportskog subjekta.

Paintball savez Srbije Skini evidencionu prijavu